Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.7.2007, Josef Brož, recenze
Toshiba Satellite A200 náleží do střední kategorie notebooků. Nabízí multimediálně orientovaný systém s dvoujádrovou architekturou, samostatným grafickým jádrem NVIDIA a dostatkem diskového prostoru. Zajímavostí je v této kategorii netradiční design, dual mode touchpad a podpora Wi-Fi Draft-N.
MarNov | 3.7.200816:07
Mám problém ­- chtěla bych provést downgrade na XPprof a při instalaci mi to stále píše, že v NB není žádný disk. V Biosu jsem nikde nanašla možnost přepínání na podporu OS XP a ani klávesa F6 při náběhu instalace xpéček mi nepomohla, protože tam si to vyžaduje, při specifikaci zařízení, disketu, kterou nemám.
Neznáte někdo pomoc, jak to provést, nebo je to už ztracené?
Díky za každou radu
Odpovědět0  0
Fleximan | 3.7.200817:10
problém je v tom, že v ntb je sériový disk ­(SATA alebo SATA 2­)a XP má problém s jeho rozpoznaním. Preto je jedinou možnosťou požiť upravené inštalačné CD WIn XP, ktoré obsahuje ovládače pre dané rozhranie SATA ­( čipset­/disk­), alebo sa pokúsiť o zavedenie univerzálneho ovládača cez klávesu F6, bez špecifikácie zariadenia. Pri zavedení ovládača bez špecifikácie zariadenia ale nebude naplno využitá dátová priepustnosť toho disku. Ďalej by s tým nemal byť problém...... Vlastne jeden problém by tu možno bol. Ak nainštalujete XP, je dosť možné, že výrobca ntb už zrušil podporu pre Váš konkrétny typ ­/modelovú radu pre WIn XP. Tzn. že už sa nebudú dať stiahnuť ovládače pre napr. zvukovú kartu pre WIn XP. Pred downgradeom si preto overte, či po nainštalovaní XP budete mať možnosť stiahnuť ovládače pre ostatné komponenty. Veľa šťastia :­-)
Odpovědět0  0
kompot3 (1) | 11.1.200814:07
nazdar, ja si zas myslim ze vsetko je tak ako sa k booku chova clovek, moj sef ma a200 a nestara sa ani o antivirus ani o antispam ani ju este ani raz neutriral...bucha s nou a ona sa samozrejme 2x pokazila..ja mam a200 zaobchadazam s nou ako so zenou a ide krasne...ponaucenie­- spravajte sa k notebooku ako k zenskej :0
Odpovědět0  0
Martin.aq | 10.7.200716:10
Zdravím,
nevíte, jestli si do tohoto notesu můžu hodit Intel Core 2 Duo??
Díky
Odpovědět0  0
w | 9.7.200722:20
Používame Toshiby v práci už 10 rokov skoro výhradne pri práci na cestách.Doteraz sú funkčné aj najstaršie obité kúsky a sú vyradzované len kvoli morálnej zastaralosti.
Odpovědět0  0
Josef Broz_old (26) | 9.7.200723:58
Musim Vam dat za pravdu.. Nedavno jsem mel v ruce 6 let starou Toshibu a byla prekvapive zachovala, funkcni v mezich podobne stareho hw. Coz bohuzel nejde rict o pulroku starem ­-pip­- mych nactiletych bratrancu. Bud pred lety vyrobci nesetrili na kvalite plastu nebo je to o tom, jak se kdo k notebooku chova..
Odpovědět0  0
Pitbullet | 10.7.20078:08
Nesouhlasím s Vámi, pánové. Copak si ani nevzpomenete na relativně nedávnou aféru, kdy český dovozce a výhradní servis ­(CHG­) zrušil jednostranně smlouvu s Toshibou kvůli neudržitelné poruchovosti? Sám proti Toshibě nic nemám, ale také si jí už nikdy nekoupím ­- to potom, kdy mi před cca 5 lety přišly po sobě 4 kusy highendové Toshiby, které byly DOA ­(po vybalení z krabice nefunkční­/vyteklý displej­/touchpad­/atd.­) a po 4. pokusu jsem to vzdal. Ten úžasný touchpad má také svoje mouchy, proto se ostatní výrobci neinspirují ­- nakonec není to žádná novinka, tyhle touchpady jsou na Toshibách už min. 6­-7 let.

Toshiba je fajn pro ty, kteří potřebují co nejsilnější cpu za co nejméně peněz ­- většina ostatních výrobců škáluje postupně procesory s cenou, u Toshiby nebývá problém koupit kolem 30K notebook s highend procesorem.
Odpovědět0  0
ASD_ | 10.7.200712:24
Ja sam mam sice len jeden NB od toshiby, ale informoval som sa u kamosa, co nakupuje HW pre firmu a za 7 rokov na desiatkach MB mali len raz problem s klavesnicou.
Odpovědět0  0
Darbraii | 10.7.200713:46
ja mel 5let firemni toshibu asi z roku 2002, v te dobe stala 80tis kc, kolegove to stejne... u kazde se pokazilo napajeni u desky, kazdy notebook jiz byl v oprave minimalne 2x, spis vicekrat... vse se muselo posilat do servisu v Brne, takze nb nefunkcni par tydnu a silene draha oprava... treba novy lcd panel za 20tis... , jindy zase HDD, mechaniky skoro nectou ­(a to se moc nepouzivaly­) ­- pry se jednalo o nejakou vadu s tim napajenim desky, ale ne ze by toshiba stahla vadnou serii ­- takze se jen cekalo kdy priste se nb pokazi, jeden byl na oprave asi 4x... naposledny vydzela oprava za 3tis jen tyden, firma udelala chybu ze to poslala jako reklamaci opravy, za par dni nam dali vedet ze s nb musel nekdo prastit, ze to je mechanicka vada, nb stal cely tyden na stole a nikdo s nim nic nedelal, pri predani byl v poradku ­(balil se peclive do krabice i s polstrovanim­) a najednou je v Brne rozbitej a pry za to muzeme my :­) he he
takze se nam vratila jeste vetsi troska, oprava by stale asi 10tis... na to jim uz kasleme ­(mame nove nb­), jedna toshiba se dokonce v Brne ztratila... ze ji prej ztratila prepravni spolecnost...
Po teto zkusenosti toshibu nechci, lec ma dobre ovladani, ale jinak plno drobnych vad, ted mam Lenovo R60 a to ma zase priserny design a ovladani ­(silena klavesnice ­- hlavne Fn je uplne desny­).
Nevim jakou znacku bych priste chtel :­)
asi Apple :­-D
Odpovědět0  0
ASD_ | 10.7.200715:25
Casto moze byt problem aj v samotnom servise. Uz som to par krat videl napriklad na HP v ZA viem do ktorych serisov uz nepojdem a ktore su dobre­(aj ked vzdy as moze zmenit situacia­). Podobny problem zo zazil aj zo servisom mobilu Samsung.
Odpovědět0  0
fr888 | 9.10.200714:12
jo ale tady bude problem jinde, ne u toshiby ale u prepravni spolecnosti a to je rozdil ­) mrzi me ze toshiby sly s kvalitou dolu a chcou se vecpat mezi jiz zabehnute znacky, ale porad nabizeji notebooky ktere vydrzi dele nez ostatni ­(ve stejne cenove kategorii, krome sony, applu...­) ...at se nekdo nezlobi
Odpovědět0  0
tralalacek (12) | 9.4.200816:02
ja osobně jsem s toshibou maximalně spokojen...mam notas 5 let, muj tata ve firme s 50 zamestnanci taktez asi deset notebooku a vse naprosty spoleh, kvalitka...podle me nejaky vymysl se smlouvou co tady pisete a obvrovska poruchovost je nesmysl­(pokud to nepisete jako nejaka konkurence­)...podle me toshiba prodava rozhodne designove a co se tyce spolehlivosti nejpovedenejsi a cenove take jedny z nejzajimavesjich notebooku na trhu...
Odpovědět0  0
kubino | 10.7.200712:59
Znamej prodava vypocetni techniku a toshibu mi doporucoval jako kvalitni notebook, hlavne kvuli nizkymu poctu reklamaci a dlouhy zarucni dobe ­(za priplatek­). Ale taky mi rikal, ze treba notebooky IBM za moc nestoji, co je koupilo Lenovo a pritom na netu se clovek docte, ze jsou dobry. Tak nevim.
Jo a tady je video jedne ze zavad toshiby
http:­/­/youtube.com­/watch?v=gHZWxp52E1s
Odpovědět0  0
luccas | 9.7.200717:01
Já preferuji jen 3 výrobce notebooku, HP, Dell a Toshiba.

A ta toshiba se mi líbí více a více :­) prostě kvality k nezaplacení
Odpovědět0  0
zixi2 | 9.7.200713:26
mne chybaju uz aj nejake HP notebooky medzi otestovanymi, pride aj na ne rad?
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 9.7.200714:31
Nejaka HP 530 ­(celeron nebo CD­) v cene kolem 15k by me v testu potesila.
Odpovědět0  0
MountinJacker | 9.7.200710:56
Neplánujete do budoucna přestat testovat sub­-notebooky a začít testovat nejběžněji prodávané modely do přiblině 25 000,­- Myslím že daleko víc lidí by to ocenilo než testy sub­-notebooku za 50 000,­- které si tolik lidí nekoupí.
Odpovědět0  0
Josef Broz_old (26) | 9.7.200723:52
Uznavam, ze posledne testovane modely Asus W5F, Asus U1F nebo
Sony Vaio SZ4XN nepatri prave mezi ­"spotrebni­" notebooky. Presto, snazime se mapovat veskerou nabidku na nasem trhu. Konzultoval jsem tuto zalezitost s nejvyssim, a v pristich recenzich se zamerime i na modely z low end.
Odpovědět0  0
speedsnail (149) | 9.7.20071:00
Tradičně pěkná recenze i když na ne příliš povedný notebook. Webkamera a ­"opičí­" test :D
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.